VCA artikelen

25-03-2021, redactie
De SSVV heeft opnieuw dispensatie van diploma's verleend, maar dit geldt niet voor steigerbouwers. De Stichting Voor Werken Op Hoogte (SVWOH) heeft samen met... Lees meer »
 LOTOTO. Oftewel: stopzetten en vergrendelen, markeren en controleren.
08-03-2021, Siep Slager
Veel (bijna) ongevallen gebeuren als een installatie of machine is uitgeschakeld voor onderhoud of als gevolg van een storing of calamiteit. Dat is een opvallend... Lees meer »
18-02-2021, redactie
De SSVV waarschuwt voor oplichting waarbij niet erkende opleiders zelf diploma's uitgeven en registreren in eigen registers. "Zij beweren te werken volgens... Lees meer »
SSVV verleent dispensatie voor VCA-diploma's
08-02-2021, redactie
De SSVV verleent opnieuw dispensatie voor diploma's die tijdens de lockdown verlopen. De organisatie gaat ervan uit dat mensen door de strenge coronamaatregelen de... Lees meer »
Werken vanuit een bak aan een kraan mag niet meer
01-02-2021, Martin van der Ende
Werken vanuit een werkbak hangend aan een hijskraan mag alleen in zeer uitzonderlijke gevallen. Alleen als er geen andere meer geëigende arbeidsmiddelen of... Lees meer »
Advertorial
27-01-2021, Advertorial
Toxic heeft een nieuwe blootstellingsmodule. U kunt nu op eenvoudige en vooral gebruikersvriendelijke manier, via blootstellingsscenario’s, de blootstelling aan... Lees meer »
05-01-2021, Siep Slager
De overheid heeft met het oog op de bestrijding van de coronapandemie aanvullende verplichtingen opgenomen in het Arbobesluit. Dat betekent dat bedrijven hun V&G-... Lees meer »
16-11-2020, redactie
Op bouwprojecten spreken vakmensen tegenwoordig allerlei verschillende talen. Een op de vier bouwvakkers komt uit het buitenland. Soms werken op een groot project wel... Lees meer »
Dakrandbeveiliging
15-11-2020, Advertorial
De vraag stellen is hem beantwoorden. Of je nou van plan bent om zelf het dak op te gaan voor een dak reparatie of professionele vaklui inschakelt: werken op hoogte... Lees meer »
Corona en vca
04-11-2020, redactie
De SSVV stelt geen extra coronamaatregelen in naar aanleiding van de strengere regels die het kabinet heeft afgekondigd. Het beleid blijft hetzelfde. Dispensaties van... Lees meer »