VCA artikelen

De directie dient jaarlijks te beoordelen of het VCA-systeem geschikt, passend en doeltreffend is en leidt tot verbetering van het VCA-systeem van de organisatie.
25-05-2021, Martin van der Ende
De ene directeur laat zich geregeld bijpraten over de veiligheid binnen zijn bedrijf, terwijl de andere leidinggevende dit liever aan anderen overlaat. Op het... Lees meer »
Foto van Bouwspraak
10-05-2021, redactie
Bouwspraak - het communiceren op de bouwplaats via gebaren - moet beter tussen de oren van bouwvakkers komen. Om dat te bereiken, hebben de initiatiefnemers... Lees meer »
26-04-2021, redactie
Op bouwplaatsen vinden te vaak (dodelijke) ongevallen plaats doordat een bouwvakker in aanrijding komt met een manoevrerend voertuig of machine. Daarom hebben de... Lees meer »
25-03-2021, redactie
De SSVV heeft opnieuw dispensatie van diploma's verleend, maar dit geldt niet voor steigerbouwers. De Stichting Voor Werken Op Hoogte (SVWOH) heeft samen met... Lees meer »
 LOTOTO. Oftewel: stopzetten en vergrendelen, markeren en controleren.
08-03-2021, Siep Slager
Veel (bijna) ongevallen gebeuren als een installatie of machine is uitgeschakeld voor onderhoud of als gevolg van een storing of calamiteit. Dat is een opvallend... Lees meer »
18-02-2021, redactie
De SSVV waarschuwt voor oplichting waarbij niet erkende opleiders zelf diploma's uitgeven en registreren in eigen registers. "Zij beweren te werken volgens... Lees meer »
SSVV verleent dispensatie voor VCA-diploma's
08-02-2021, redactie
De SSVV verleent opnieuw dispensatie voor diploma's die tijdens de lockdown verlopen. De organisatie gaat ervan uit dat mensen door de strenge coronamaatregelen de... Lees meer »
Werken vanuit een bak aan een kraan mag niet meer
01-02-2021, Martin van der Ende
Werken vanuit een werkbak hangend aan een hijskraan mag alleen in zeer uitzonderlijke gevallen. Alleen als er geen andere meer geëigende arbeidsmiddelen of... Lees meer »
Advertorial
27-01-2021, Advertorial
Toxic heeft een nieuwe blootstellingsmodule. U kunt nu op eenvoudige en vooral gebruikersvriendelijke manier, via blootstellingsscenario’s, de blootstelling aan... Lees meer »
05-01-2021, Siep Slager
De overheid heeft met het oog op de bestrijding van de coronapandemie aanvullende verplichtingen opgenomen in het Arbobesluit. Dat betekent dat bedrijven hun V&G-... Lees meer »