VCA praktijk

Meest recente artikelen

De directie dient jaarlijks te beoordelen of het VCA-systeem geschikt, passend en doeltreffend is en leidt tot verbetering van het VCA-systeem van de organisatie.
25-05-2021, Martin van der Ende
De ene directeur laat zich geregeld bijpraten over de veiligheid binnen zijn bedrijf, terwijl de andere leidinggevende dit liever aan anderen overlaat. Op het... Lees meer »
Foto van Bouwspraak
10-05-2021, redactie
Bouwspraak - het communiceren op de bouwplaats via gebaren - moet beter tussen de oren van bouwvakkers komen. Om dat te bereiken, hebben de initiatiefnemers... Lees meer »
26-04-2021, redactie
Op bouwplaatsen vinden te vaak (dodelijke) ongevallen plaats doordat een bouwvakker in aanrijding komt met een manoevrerend voertuig of machine. Daarom hebben de... Lees meer »
20-04-2021, Siep Slager
Hoofdstuk 7 van de VCA-checklist heeft als doel het tijdig signaleren van afwijkingen in werkplekcondities en gedrag en handelingen van medewerkers en het treffen van... Lees meer »
25-03-2021, redactie
De SSVV heeft opnieuw dispensatie van diploma's verleend, maar dit geldt niet voor steigerbouwers. De Stichting Voor Werken Op Hoogte (SVWOH) heeft samen met... Lees meer »