Diploma VCA-basis halen in vier keer

Basis VCA in vier delen

Wie het lastig vindt het diploma VCA-basis in een keer te halen, kan dit voortaan in vier delen proberen. De SSVV biedt - om de kans op slagen te vergroten - voortaan een B-VCA Modulair examen aan. 

"Gebleken is dat, voor sommige doelgroepen die verplicht zijn om het diploma VCA-basis te behalen, dit niet altijd een even makkelijke opgave is", motiveert het SSVV de keuze. "We maken hiermee ook aansluiting met groepen uit de arbeidsmarkt die zonder veiligheidsopleiding en diploma niet in aanmerking zouden komen voor stage en of werk bij de ‘achterbannen’."

De examens sluiten aan bij de lesmethode die wordt gebruikt bij MBO-Entree. Aanmelden gaat via de erkende examencentra. De examens zijn alleen in het Nederlands. 

De uitslag van de modules is maximaal 1 jaar geldig. Op het moment dat alle vier de modules zijn behaald, ontvangt de deelnemer een B-VCA diploma. Alleen als alle vier de delen zijn behaald, komt de uitslag in het Centraal Diploma Register (CDR) te staan. De afzonderlijke modules niet.

 

Zoekwoorden
VCA
B-VCA
Toetsing
examen