(advertorial) Veiligheid op bouwplaatsen met composiet rijplaten

bouwplaats

Veiligheid op bouwplaatsen met composiet rijplaten

Veilig werken en veilig kunnen werken zijn belangrijke aspecten op bouwplaatsen. Met een VCA certificaat toon je aan dat je weet hoe je veilig werkt. Daarom is het ook belangrijk dat je jouw VCA pas tijdig behaalt. Naast het behalen van een VCA certificaat, kun je nog diverse andere maatregelen treffen om veiligheid te waarborgen. Zo ben je verplicht om een helm te dragen op de bouwplaats, je te melden bij de uitvoerder en is het verstandig om werkschoenen met een stalen neus te dragen. Daarnaast dragen bepaalde bouwmaterialen bij aan de veiligheid. Zo is er op de bouwplaats altijd een ondergrond nodig van rijplaten. Het materiaal waar die rijplaten van gemaakt zijn, hebben grote impact op de veiligheid.

Een rotsvaste ondergrond

Op een bouwplaats loop je vaak door de modder en het stof heen. Dat komt doordat er geen verharde ondergrond aanwezig is. Straten is namelijk één van de laatste opleverpunten van een bouwproject. Dat betekent dat wanneer het geregend heeft, de grond glad is. Een gladde of modderige ondergrond zorgt voor onveilige situaties!

Gelukkig hebben de werklui stevige antislip schoenen aan. Echter is dat niet voldoende. Het biedt niet de grip die wenselijk is. De oplossing is simpel; er moet een tijdelijke verharde ondergrond komen van rijplaten. Handig voor de bouwers, maar ook voor machines die zo niet vast komen te zitten in een modderige ondergrond.

Antislip, schoon en stevig

De traditionele rijplaat is gemaakt van staal of hout (zoals dragline schotten). Zowel hout als staal wordt snel glad en vies. Deze rijplaten zijn niet buigzaam, diefstalgevoelig en uiteindelijk vrij onveilig. Je kan snel uitglijden over zo’n stalen plaat, waardoor je jezelf ernstig kan bezeren of verwonden.

Anno 2022 zijn er voldoende substituten voor deze ‘onveilige’ rijplaten. Zo heb je de rijplaten van Ferex. Deze dragen bij aan een veiligere ondergrond, en daardoor aan een veiligere werkomgeving. Deze rijplaten bevatten een antislipprofiel en een liplas. Deze liplas zorgt ervoor dat de platen naadloos op elkaar aansluiten. Zelfs bij zwaar transport verschuiven of verzakken deze rijplaten niet, waardoor de vloer vlak en gesloten blijft. Daarnaast blijven de rijplaten aanzienlijk schoner, omdat er geen modder tussen de rijplaten door geperst wordt.

De voordelen van een goede rijplaat

De rijplaat van Ferex is gemaakt van glasvezelversterkt composiet, waardoor deze oersterk is. Naast het duurzame karakter (glasvezelversterkt), is deze rijplaat eenvoudig in gebruik. De rijplaat is groter dan de traditionele stalen rijplaat, minder diefstalgevoelig en last but not least; de rijplaat houdt de flora en fauna intact, doordat er geen bewerking nodig is voor het plaatsen.

Ben jij bouwondernemer en wil je duurzaam en veilig ondernemen? Denk dan de volgende keer aan het gebruik van composiet rijplaten!

 

ADVERTORIAL