Traumaheli landt tijdens audit: theorie in de praktijk

Foto: Frans Berkelaar
Foto: Frans Berkelaar

Een traumahelikopter landt tijdens de audit. Een extra test.

De VCA-audit verliep prima. Aangekomen bij het hoofdstuk melding, registratie en onderzoek van VGM-incidenten, kreeg dit onderwerp plotseling een hele aparte wending. Hoop tumult ineens. De VGM-functionaris, tevens de BHV’er, moest meteen in actie komen. Wat was er aan de hand? 

Een onderaannemer voert met twee personen werkzaamheden uit op het terrein van de opdrachtgever. Is niets nieuws. Deze activiteiten worden al geruime tijd frequent uitgevoerd door de onderaannemer. De twee medewerkers van de onderaannemer weten de weg goed te vinden op het bedrijfsterrein. Zij maken gebruik van de beschikbare heftrucks van de opdrachtgever. 

Alleen ging het deze keer niet goed. Tijdens het lossen van de last was een medewerker bezig met het een en ander los te maken. Zijn collega had de last inmiddels al op de lepels van de heftruck gezet en hees die omhoog. Dit ging mis. De last viel om en kwam gedeeltelijk op het lichaam van zijn collega. 

Dit gaf een grote klap. Medewerkers van de opdrachtgever kwamen snel in actie. 112 werd gebeld. En '112' schaalde dit voorval hoog in. Snel kwamen er twee ambulances, politiewagens en een...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op VCA Nieuws?

Dat kan vanaf

€ 91,00

per jaar

Met een abonnement op VCA Nieuws hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net!