Maak een directiebeoordeling effectief en SMART

De directie dient jaarlijks te beoordelen of het VCA-systeem geschikt, passend en doeltreffend is en leidt tot verbetering van het VCA-systeem van de organisatie.

De ene directeur laat zich geregeld bijpraten over de veiligheid binnen zijn bedrijf, terwijl de andere leidinggevende dit liever aan anderen overlaat. Op het gebied van directiebeoordelingen is dus nog veel winst te halen. Een directeur kan hiaten opmerkingen en verbeteringen doorvoeren voor de toekomst. Een goede directiebeoordeling brengt de VGM-risico's in kaart en maakt inzichtelijk wat beter kan.

 

Wat is de directiebeoordeling?

De beoordeling van de effectiviteit van uw VCA-systeem wordt de directiebeoordeling, ook wel ‘management review’ genoemd. De directie dient jaarlijks te beoordelen of het VCA-systeem geschikt, passend en doeltreffend is en leidt tot verbetering van het VCA-systeem van de organisatie.

 

Welke toegevoegde waarde kan een directiebeoordeling hebben?

Directiebeoordelingen kunnen - naast een verplichte vraag voor certificering - van toegevoegde waarde zijn, door te zorgen dat de directie stilstaat bij de VGM-prestaties van de organisatie (en het VCA-systeem) en een goed beeld krijgt van wat de VGM-risico’s op de werkvloer zijn en welke verbetermogelijkheden er zijn. 

 

Welke vraag in de VCA-norm gaat over de directiebeoordeling?

Vraag 1.6 uit de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op VCA Nieuws?

Dat kan vanaf

€ 91,00

per jaar

Met een abonnement op VCA Nieuws hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net!