Kledingdiscriminatie in de montage: mag het wat flatteuzer?

Veiligheidskleding voor vrouwen: weinig flatteus

Als vader van drie prachtige dochters moest ik geregeld mijn oordeel geven over hun kleding als de dames 'uit' gingen. Viel dit oordeel goed uit, dan waren zij de koninginnen te rijk en verlieten ze enthousiast zwaaiend het huis. Bij een minder positief antwoord vertrokken ze ook, maar dan mopperend. Ik had helemaal geen verstand van mode. Mijn conclusie: kleding en mannen zijn een onmogelijke combinatie.

Onlangs hebben wij bij ons bedrijf een vrouwelijke monteur aangenomen. Bijzonder? Bij ons in de elektrotechniek (helaas) wel! Met een vrouw aan het roer, dames op de administratie, werkvoorbereiding en commercie (binnen/buiten) ontbrak nog een vrouw in de montage. Gelukkig is deze drempel nu geslecht en ik vertrouw erop dat meer vrouwen haar voorbeeld zullen volgen.

Speurtocht
In de voorbereiding op haar eerste werkdag ben ik, vanzelfsprekend, druk bezig geweest met het regelen van PBM’s, werkkleding, etcetera. De standaard PBM’s gingen redelijk voorspoedig: helm, handschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbril en -schoenen zijn in voldoende mate verkrijgbaar. Valbescherming bleek al een heel stuk moeilijker. Vrouwen hebben nu eenmaal een ander figuur/postuur dan mannen en het...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op VCA Nieuws?

Dat kan vanaf

€ 91,00

per jaar

Met een abonnement op VCA Nieuws hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net!


Source URL: https://www.vcanieuws.nl/vcapraktijk/veiligheidsblog/kledingdiscriminatie-de-montage-mag-het-wat-flatteuzer