Duitse diploma's blijven voorlopig geldig

Duitse diploma's blijven voorlopig geldig

De Duitse SCC 2011-certificaten en -diploma's blijven voorlopig geaccepteerd. Ook nu de VCA 2008/5.1 waarop de Duitse Sicherheits Certifikat Contraktoren (SCC) - de Duitse versie van de VCA - is gebaseerd, binnenkort verloopt. Hiermee vervalt formeel de wederzijdse erkenning. 

Door een nieuwe afspraak tussen de accreditatie-instellingen waaronder de SSVV kunnen Nederlandse en Belgische bedrijven met een VCA-certificaat en medewerkers met een VCA-diploma in Duitsland aan de slag. Duitse bedrijven kunnen met een SCC-certificaat en medewerkers met een SCC-diploma in Nederland en België aan het werk.

Overgangstermijn

"Natuurlijk willen we niet dat Nederlandse en Belgische opdrachtgevers vanaf 2 oktober bedrijven en medewerkers uit Duitsland aan de poort gaan weigeren. Daarom blijven we in Nederland (SSVV) en België (Contractor Safety Management, CSM) de Duitse SCC 2011-certificaten en de bijbehorende diploma’s ook na die datum voorlopig accepteren, in elk geval tot er nieuwe afspraken zijn gemaakt tussen de SSVV, CSM en het Duitse DAkkS. Zo voorkomen we problemen voor bedrijven en medewerkers", zo stelt de SSVV.

De SSVV, CSM en DAkkS zijn "druk in gesprek over een nieuwe overeenkomst op basis van VCA 2017/6.0, inclusief een overgangstermijn". "Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk tot goede en werkbare afspraken te komen."


Source URL: https://www.vcanieuws.nl/vcapraktijk/artikelen/duitse-diplomas-blijven-voorlopig-geldig