SSVV: fraude met groot aantal examens

Oplichting met examens

Onderzoek heeft grootschalige fraude met examens aan het licht gebracht. Het gaat om examens die tussen februari 2019 en januari 2021 in Leeuwarden zijn afgenomen. Alle diploma's die in deze periode in die stad zijn uitgereikt, zijn ongeldig verklaard.  

"Achteraf kan niet meer worden vastgesteld wie van de kandidaten het diploma terecht of op frauduleuze wijze hebben ontvangen. Omdat de betrouwbaarheid van het Centraal Diploma Register altijd gewaarborgd moet zijn, is besloten om de diploma’s van de hele groep kandidaten die in bovengenoemde periode op de betreffende locatie examen hebben gedaan, uit het CDR te verwijderen", aldus de SSVV.

Alle kandidaten mogen hun examen kosteloos overdoen. Zij moeten zich dan melden bij het bedrijf waar zij in eerste instantie hun examengeld aan hebben betaald. 

"SSVV en betrokken partners realiseren zich dat dit voor de kandidaten die het examen daadwerkelijk hebben afgelegd en het diploma op rechtmatige wijze hebben verkregen, een vervelende zaak is. Wij bieden onze oprechte excuses aan voor de voor hen ontstane overlast."

Zoekwoorden
Fraude
oplichting
examens
VCA