Overheid stelt aanvullende coronaverplichtingen in ArbobesluitDe overheid heeft met het oog op de bestrijding van de coronapandemie aanvullende verplichtingen opgenomen in het Arbobesluit. Dat betekent dat bedrijven hun V&G-beleid moeten aanpassen en extra activiteiten moeten uitvoeren. Denk daarbij concreet aan extra hygiënische voorzieningen, specifieke toolbox, inspecties en RI&E op het gebied van Covid-19.

In het navolgende wordt nader ingegaan op de nieuwe tijdelijke verplichtingen in het Arbobesluit. Wat zijn dan die aanvullende eisen die de overheid stelt om corona te bestrijden?

Tijdelijke eisen

In het Arbobesluit zijn tijdelijke aanvullende verplichtingen opgenomen in verband met de bestrijding van de Covid-19-uitbraak of een directe dreiging daarvan. Het betreft de minimaal te treffen maatregelen en voorzieningen.

In het Arbobesluit is al de algemene verplichting voor werkgevers opgenomen dat arbeidsplaatsen veilig toegankelijk moeten zijn en veilig kunnen worden verlaten. Op 2 december 2020 is hierop een aanvulling gekomen vermeld in artikel 3.2a van het Arbobesluit.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op VCA Nieuws?

Dat kan voor

€ 85,-

p/jaar

Met een abonnement op VCA Nieuws hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net!