Generieke toets voor alle bouwplaatsenBouwplaats alleen betreden met generieke poortinstructie

Het is geen grap. Op alle grotere bouwplaatsen en onderhoudscontracten van Nederland is per 1 april de generieke poortinstructie verplicht. Deze toets zet een norm en geldt voor alle medewerkers van hoofdaannemers, onderaannemers, toeleveranciers, transporteurs, ingehuurde krachten tot aan vertegenwoordigers van opdrachtgevers en ingenieursbureaus die op zo'n project werken.

Certificaat

Voortaan hoeven bouwplaatsmedewerkers zich niet meer voor elke bouwplaats afzonderlijk voor te bereiden met een aparte poortinstructie. Er is nu één poortinstructie voor alle bouwplaatsen, waarvoor bouwplaatsmedewerkers zich jaarlijks kunnen certificeren

Alleen mensen die de GPI-toets hebben gehaald en dit kunnen aantonen, mogen de bouw op. Het doel van de uniforme test is om het veiligheidsniveau in de hele sector te verhogen en incidenten en ongelukken te voorkomen. De uniforme en gestandaardiseerde regels, voorschriften en werkwijzen brengen structuur.

Bouwplaatsmedewerkers kunnen zich jaarlijks certificeren. Zij hoeven zich niet meer voor elke bouwplaats afzonderlijk voor te bereiden met aparte poortinstructies. 

VCA

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op VCA Nieuws?

Dat kan voor

€ 79,25

p/jaar

Met een abonnement op VCA Nieuws hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net!