(advertorial) Verlichting in de bouwPrintPrint
led tl lamp

Als je werkzaam bent in de bouw dan werk je op een dynamische plek. Om je heen werken veel andere werknemers en er gebeurt van alles. Het is dan ook belangrijk dat je goed weet wat er om je heen speelt. Een werkgever is verplicht om voldoende maatregelen te treffen om personeel veilig te kunnen laten werken op hoogte. Maar verlichting in de bouw is ook ontzettend belangrijk voor je veiligheid en om werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.

Veiligheid
Zoals hierboven is vermeld, is het belangrijk om veilig te kunnen werken. Je moet veilig op hoogte kunnen werken door gebruik te maken van (collectieve) valbeveiliging, maar je moet ook goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Er gebeuren helaas nog steeds veel ongelukken door slecht verlichte werkplekken. Door te kiezen voor een duurzame lichtbron, zoals een led tl lamp, zorg je dat de werkplek voldoende verlicht wordt.

Waar moet goede werkplaatsverlichting allemaal aan voldoen? Er is geen eenduidig antwoord op die vraag te geven, want het is geheel afhankelijk waar je de werkplaats voor gaat gebruiken. Laat daarom een deskundige een lichtplan maken, zodat je precies weet welke armaturen je nodig hebt.  

Werken in het donker
In de bouw vinden er ook werkzaamheden plaats in het donker. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer kan het soms sneller schemerig worden dan je denkt. Ook kunnen werkzaamheden slechter uitgevoerd worden door schaduwinval. Goede bouwverlichting is dus niet alleen goed voor de veiligheid, maar het heeft ook invloed op de productiviteit van werknemers. Als een werkplek goed is verlicht, raakt een werknemer minder snel vermoeid en kunnen werkzaamheden ook sneller worden uitgevoerd.

Waarom kiezen voor LED verlichting?
Als je kiest voor duurzame verlichting, dan kies je natuurlijk voor ledverlichting. Dat doe je in de eerste plaats omdat ledverlichting een zeer lange levensduur heeft. Je kunt door de energiezuinige lichtbron rekenen op een minder hoge energierekening. Naast de financiële redenen om over te stappen naar ledverlichting, zijn er ook een aantal praktische voordelen. Een ledlamp heeft geen opstarttijd en zal direct de gewenste hoeveelheid licht geven. Nog een fijn voordeel is dat ledverlichting volledig schok- en trilbestendig is. Dat loont de moeite om eens goed te kijken naar de huidige traditionele werkplaatsverlichting en deze te vervangen voor ledverlichting. Zo draag je ook nog een steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan.

ADVERTORIAL