(advertorial) De beste kabeltape voor ieder podium

bouwtape

De brede plakband collectie

Iedereen kent tape of plakband. Het wordt gebruikt om dozen dicht te plakken of een cadeautje van een feestelijke verpakking te voorzien. De meest bekende merken plakband zijn wel Scotch en Tesa. Plakband is een onmisbaar kantoorartikel.

Soorten en maten

Plakband is er in verschillende maten en materialen. De meest bekende zijn de PP en PVC-plakband. Enkelzijdig plakband wordt het meest gebruikt om in te pakken of om dingen te herstellen. Om die reden is er onzichtbaar plakband. Het is tape wat nauwelijks opvalt, maar ook onzichtbaar is bij het maken van kopieën met een kopieerapparaat.
Tape heeft een glad oppervlak. Er bestaat plakband waar je met een ballpoint op kunt schrijven. Het oppervlak is enigszins mat.

Dubbelzijdig

Plakband is er ook met een dubbelzijdige kleeflaag. Het wordt gebruikt om vloerbedekking te bevestigen of om lichte voorwerpen op de muur te hangen zoals een poster. In feite is het een gereedschap en een alternatief voor spijkeren, schroeven en boren. De dubbelzijdige kleefband is verkrijgbaar op rol, maar ook als kleefkussentjes.

De klus-plakband
Plakband hoort in feite in elke gereedschapskist. Sterke bevestigingstape wordt niet alleen gebruikt voor het verpakken maar ook voor het herstellen, isoleren en beschermen van producten. Er bestaat speciale tape voor het isoleren en repareren van stroomdraden. Afplakband wordt gebruikt voor schilderwerk.

Bouwtape

Minder bekend is bouwtape. Deze tape wordt gebruikt om kabels te bundelen en om ze op een vloer of muur vast te zetten. Ze worden vooral gebruikt door podiumbouwers. Vanwege veiligheid mogen kabels niet los op de vloer gelegd worden. De bouwtape is in meerdere kleuren en breedtematen te verkrijgen. De tape wordt veel gebruikt in combinatie met kabelbinders. Snoeren en kabels worden gebundeld en vervolgens met tape bevestigd.

Het nadeel van plakband is de lijmresten die achter kunnen blijven. Er bestaat verwijderbare plakband dat geen lijm achterlaat bij het verwijderen. Ook bestaan er speciale sticker- of lijmverwijderaars. Het zijn wel chemische middelen die niet voor elk materiaal geschikt zijn zoals kunststof producten.
 

ADVERTORIAL