VCA

05-01-2021, Siep Slager
De overheid heeft met het oog op de bestrijding van de coronapandemie aanvullende verplichtingen opgenomen in het Arbobesluit. Dat betekent dat bedrijven hun V&G-... Lees meer »
SSVV verleent dispensatie voor VCA-diploma's
08-02-2021, redactie
De SSVV verleent opnieuw dispensatie voor diploma's die tijdens de lockdown verlopen. De organisatie gaat ervan uit dat mensen door de strenge coronamaatregelen de... Lees meer »
Werken vanuit een bak aan een kraan mag niet meer
01-02-2021, Martin van der Ende
Werken vanuit een werkbak hangend aan een hijskraan mag alleen in zeer uitzonderlijke gevallen. Alleen als er geen andere meer geëigende arbeidsmiddelen of... Lees meer »
14-01-2021, Siep Slager
Met deze checklijst kunt beoordelen of uw RI&E Covid-19 volledig is. De checklijst is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en andere instanties alsmede op... Lees meer »
Advertorial
27-01-2021, Advertorial
Toxic heeft een nieuwe blootstellingsmodule. U kunt nu op eenvoudige en vooral gebruikersvriendelijke manier, via blootstellingsscenario’s, de blootstelling aan... Lees meer »

Arbeidsveiligheid

Vorstverlet: vrij bij te lage gevoelstemperatuur
08-02-2021
We hebben in Nederland een ‘gematigd zeeklimaat’ met milde winters en koele zomers. De start van de... Lees meer
Checklists werken vanuit kraanbakken
16-11-2020
Werken vanuit kraanbakken is alleen toegestaan in uitzonderlijke situaties!  Alleen als het echt niet anders kan, mag... Lees meer