Veiligheidsblog

VCA 2017/6.0 'uit de hoge hoed'

Het is zondagmorgen en dat is voor mij het uitgelezen tijdstip om onder het genot van een kopje koffie eens rustig te kijken wat social media ons allemaal heeft gebracht de afgelopen week. Met interesse lees ik een LinkedIn-discussie over de criteria voor het toepassen van VCA* of VCA**.

Taalbarrière

Onlangs sprak ik een monteur die vertelde over een tafereel waarvan hij recentelijk getuige was en waarover hij zich hooglijk verbaasde. Het betrof een veiligheidsinstructie op een grote bouwlocatie.

Directeur undercover

Bij SBS 6 zijn regelmatig uitzendingen van het programma 'Undercover Boss'. Een directeur van een grote onderneming gaat meedraaien in zijn organisatie als werknemer. Om onherkenbaar te zijn draagt hij of zij een vermomming.

Word abonnee of log in om de gehele pagina te kunnen bekijken.

Niet klikken

Heleen de Vries Lentsch blogt over haar praktijkervaringen als veiligheidskundige. Een belangrijk onderdeel uit de VGM checklist is hoofdstuk 12: Melding, registratie en onderzoek van ongevallen en VGM-incidenten.

VCA-examenstress

De operationele medewerkers en leidinggevenden van een VCA-gecertificeerd bedrijf of zzp’ers die het nodig hebben, moeten er eens in de tien jaar aan geloven: Het behalen van het VCA-diploma. Voor de meesten is dat goed te doen, mits zij de nodige voorbereiding treffen.

Pagina's

Abonneren op Veiligheidsblog